Thursday, June 22, 2017

Slovakkia/ Slovakia🇾🇰

Slovakkia on super ilus. Üks alahinnatumaid kohti Euroopas ma ĂŒtleks.
Aga alustades meie Slovakkia seiklustest, siis viimane auto, kes meid Krakowi juurest peale vĂ”ttis osutas meile jĂ€lle teene ning viis meid Poola-Slovakkia piiripunktini, kus valitses TÜHJUS. Esiteks asusime me peaaegu peadpidi pilvedes, kuna olime Tatra mĂ€gedes, seal oli pĂ€ris kĂŒlm, niiske ja autosid liikus super vĂ€he. Kuigi me olime umbkaudu 30km oma sihtmĂ€rgist, siis tĂ€iesti mĂ€gedes hÀÀletamiseks me valmis ei olnud ja esialgu sĂ”itsid ka need ĂŒksikud autod meist mööda. LĂ”puks jĂ”udsime Popradi 4 erineva autoga. Kui me Poolas sĂ”itsime terve riigi lĂ€bi sama arvu autoga, siia nĂŒĂŒd oli 30km jaoks vaja 4 autot 😄
Poprad ja selle lĂ€hiĂŒmbrus on lihtsalt WOW. See on koht, kuhu tahaks kindlasti kunagi lauatama vĂ”i suusatama tulla. KĂ”ige idĂŒllilisemad vĂ€ikesed mĂ€ekĂŒlakesed  oma suusakuurortitega asuvad seal. Popradisse jĂ€ime kokku kaheks ööks. Teisel pĂ€eval sĂ”itsimegi rongiga ĂŒhte nendest kĂŒladest ning lĂ€ksime köisraudteega pĂ€ris kĂ”rgele mĂ€gedesse, kus vaated vĂ”tsid lihtsalt sĂ”natuks. SĂ”ime ka palju kohalikku toitu, milleks on pelmeenide sarnased asjad aga juustukastme, peekoni ja hapukapsaga.
Kolmandal pĂ€eval lĂ€ksime kohalikku veeparki ning kuna temperatuur oli 35, siis oli pĂ€ris mĂ”nus bassu ÀÀres lebotada ja ujuda. PealelĂ”unat asusime Bratislava poole teele. Selle ulme kuumusega trippisime tee ÀÀrde ning seisime, kĂ€rssasime, seisine veel, hakkasime mĂ”tlema et wtf ja kĂ€rsassime veel rohkem. Nimelt seisime oma kohakeses 50 minutit, mille jooksul peatus 8 autot, aga keegi ei lĂ€inud Bratislava poolegi. LĂ”puks tuli vĂ€lja, et ilmselgelt oli pĂ€ike meile vist pĂ€he hakanud, sest me seisime tĂ€iesti vale tee ÀÀres, kus mĂ€rk nĂ€itas kĂŒll Bratislava peale, aga tagasipöördega. Trippisime siis Ă”igesse suunda ning palavus selleks hetkeks tahtis juba pildi taskusse visata ning ma ajasin kiirteele pööramise ringil nĂ€pu pĂŒsti kuna me ei viitsinud enam kĂ”ndida. Kohe jĂ€igi auto seisma Ă”nneks, aga ta ĂŒtles, et peab midagi kuskilt tooma ning viis meid vĂ€iksesse kĂŒlakesse ja hakkas oma kaubikule asju laadima. Ja siis tegi teises kohas sama ja me lihtsalt passisime ja ootasime. Tagasi teele jĂ”udes mĂ”tlesime, et ei viitsi temaga enam trippida, kui ta igal pool peatub ja kuna nagunii lĂ€ks teise kohta ka. Ning taaskord avastasime end keset kiirteed, kust meist ĂŒlihelikiirusel mööda tuhiseti. Peale 20min saime peale kuid siiski mitte Bratislavasse. Zilina nimelises kohas hakkasime jĂ€lle hÀÀletama. Saine kaubikule, kus juht oli super pĂ”nevil vĂ€lismaalastega kohtumisest, kuigi ta inglise keel oli suht olematu. Ma istusin ta kĂ”rval ja tundus nagu mulle oleks ristkĂŒsitlust tehtud, kĂ”ike tahtis Eesti kohta teada, hakkas googeldama ning nĂ€itas mulle lambi majade pilte ning kĂŒsis, kas see on Tallinn, mul et ma ei tea, vĂ”ib-olla, ma igat maja seal ei tea. Siis nĂ€itas meile oma perest pilte, lasi Slovakkia folki ja uusi hitte, palus, et ma laseks youtubest eesti diskot ja see kĂ”ik toimus pĂ€eval, mil me olime tĂ€iesti laibad ja oleks ammmmmu tahtnud Bratislavas kohal olla. Ka tema ei lĂ€inud sinna vaid pani meid taaskord kiirteel maha ( kus hÀÀletamine on ebaseaduslik ja trahv on 50 euri nagu me ĂŒhelt juhilt teada saime). Seekord oli pĂ€ike loojunud ja meil oli a la 10-15min enne kui vĂ€ljas lĂ€ks pimedaks. Õnneks saime kiiresti peale ja seekord Bratislavasse, kuigi vahepeal tundus, et keegi vist ei sĂ”idagi sinna.
Sinna jÔudes lÀksime korra vÀlja, aga mu pea oli pÀiksest ja kuumast suht valus ja ma leidsin kiiresti tagasi tee voodini. JÀrgmine pÀev trippisime terve pÀeva linnapeal, mis on supppppper armas. Koht, kuhu tahaks nÀdalavahetusel tagasi tulla kunagi. Ning Ôhtul hakkasime trippima Viini poole, mis ainult tunniajase tee kaugusel.
Slovakkialt ei osanud ma midagi oodata, kuid see koht ĂŒllatas mind vĂ€ga positiivselt.






Slovakia is a hidden gem of Europe and one of the most underrated places here.
As I finished my last post then we got dropped off jn a border of Poland and Slovakia, which was high up in the Tatra mountains. Our heads were pretty much in clouds, it was damp, cold, we were hangovered and there was hardly any traffic up there. So the situation looked not great😁
We were only about 30km from our next destination, but we got there eventually with 4 different cars. Our next stop was a little town called Poprad, which was a small place on the bottom of Tatra mountains. This whole area is so beautiful  with the most idyllic little ski villages. I would love to come back here one day for a ski or snowboard holiday, I reckon this place is even more amazing during the winter.
We stayed there for 2 nights and on our first full day we took a train up to one of the villages and a cable car to the mountains. The views from there were amazing. We were lucky and got a nice and sunny day as well. On the seond day we went to the local aquapark and spent the afternoon by the pool and swimming, which was great since it was 35 degrees outside. In the afternoon we made our way back to the road and were planning to go to Bratislava. After standing by the road for 50 minutes( in this heat!!!) and 8 cars had stopped but none of them went to Bratislava, we realised we were on a wrong road. So we started to walk to the right road, but my head was sore and shoulders were red, so we had no motivation to walk much and I just put my finger up in a round road to the highway- the most unconveinent place to stop, but we were lucky and got into the car. The driver took us to nearby village and was loading stuff on and off from his van, while we were just sitting and waiting. When he got back to the road we asked to be dropped off, since we wasted so much time with his stops and he didn't go to Bratislava anyways. And once again we found ourselves in the middle of a highway, by this point sooo sick of the sun and heath. Luckily we got into a car after 20min and he drove faaaaaaaast. He had like 180km/h half the way, but once again he didn't go to Bratislava. Next driver spoke hardly any english, but was so exited to meet foreigners. He started to google about Estonia and Tallinn, played us Slovakian folk and pop music, asked us to play Estonian disco music, showed us his family photos etc. Such a nice guy, but as said, that day had lasted already too long for us. He dropped us off 60km from Bratislava and again we were on the highway, this time we had only 10-15minutes before it got dark outside. Thankfully we got into a car very quickly and this time to the right place. We got there 10pm and went out for a drink, but my head for sore so I found a way back to my bed very quickly. Next day we were walking to to castle and around Bratislava the whole day. Such a nice city! I would really like to come back for the weekend and I have night out there, so many nice outside bars and terraces. In the evening we made our way to Vienna, since it is only an hour away.
I had no thoughts about Slovakia before we came here, but I am so positively surprised how nice this country.

No comments:

Post a Comment